luni, 6 aprilie 2015

Tot ce trebuie sa stii: Sursa de Muzica Profesionala

Cum se pune muzica intr-un sistem de amplificare profesional ?


Atunci cand alegem un sistem de sonorizare trebuie sa cunoastem cateva detalii care au o mare importanta, daca dorim sa avem un semnal audio bun sau foarte bun.
Si aici vorbim despre sursa de muzica profesionala. Practic, ce e o sursa de muzica? In instalatiile de sonorizare profesionale, sursele de muzica sunt integrate in amplificatoarele mixer.

Mai exact, pentru ca sursele de muzica pot fi de mai multe feluri, este bine sa stim care sunt modalitatiile de redare in amplificator si care sunt si cele mai bune variante.

Mai jos voi da cateva exemple:

A.      Un calculator sau un laptop (cu exceptia celor dedicate pentru muzica) au o singura iesire audio care este iesirea de casti si care este o iesire amplificata. Aceasta nu se poate folosi, deoarece la un volum mic  semnalul audio va fi prost iar la volum mare riscam sa stricam amplificatorul. In acest caz se va folosi o o interfata USB/RCA care preia semnalul prin itermediul mufei USB direct din placa de sunet si o converteste optim pentru amplificator.
B.      Un telefon sau o tableta poate transmite la un amplificator un semnal audio prin intermediul unui reciver  bluetooth  intrucat aceste dispozitive nu sunt prevazute cu iesire de linie(neamplificata) decat iesire pentru casti care este amplificata.
C.      O varianta mult mai buna este aceea de afolosi  un CD-player,DVD sau TV, deoarece aceste dispozitive au iesirea necesara pentru un amplificator.
D.      Cea mai buna varianta, si cea mai scumpa,  de a asculta muzica la o calitate inalta este aceea de a ne procura un pickup si niste discuri de vinil.
E.       In primul rand sistemul de baza este compus din amplificator si boxe, dupa care trebuie sa alegem sursa de semnal care poate fi un CD-player, DVD-player, TV, pickup, calculator, tableta, sau alte dispozitive de redare, care vor fi conectate la amplificator. Amplicatorul, ca sa functioneze in parametri normali trebuie sa primeasca un semnal neamplificat ceea ce nu se poate obtine de la toate dispozitivele de redare.

Muzica este foarte importanta, atunci cand aducem in discutie atmosfera creata in cadrul unei petreceri, si din acest motiv este necesar sa alegem cele mai bune sisteme profesionale pentru sonorizare. Amro Electronic Grup, va recomanda cea mai buna varianta pentru o sonorizare de exceptie, si anume:

Instalatia audio profesionala pentru terase, pret 775 euro + tva. Setul complet este  compus dintr-un amplificator de putere 120 W rms / 100 V (cod comanda: AUP 120R),  4 proiectoare de sunet cu carcasa ABS, 30 W / 100 V, 16.000 Hz (cod comanda: PR 30PL) si o sursa ptr difuzare muzica - CD player , MP3 si intrare USB, SD card + Tuner AM/FM cu telecomanda (cod comanda: SOURCE), produse audio profesionale special create pentru sonorizarea teraselor. Sistemul este conceput pentru o terasa cu dimensiuni de cca. 80 - 100 mp.

Daca aveti intrebari sau nelamuriri, nu ezitati sa ne contactati la: AMRO Electronic Grup, tel. fix. 021.330.36.69, mob. 0745.097.264, email: vanzari@amro.ro, www.amro.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PACHETE SPECIALE